De organisatie van de 100 van Leeghwater heeft contact gezocht met de gemeente Purmerend. De route loopt langs en een klein stukje door deze mooie stad. Onderstaand stuk staat op de site van de gemeente Purmerend. https://www.purmerend.nl/100-van-leeghwater

100 van Leeghwater

100 van Leeghwater is een wandeltocht van maar liefst 100 kilometer. Deze wordt jaarlijks gelopen op de eerste vrijdag en zaterdag van augustus, dit jaar op vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus 2018. De route gaat door het mooie land van Leeghwater. Een prachtig authentiek en monumentaal Noord-Hollands gebied! De tocht loopt over dijken, door authentieke Noord-Hollandse dorpjes, langs de beroemde Schermer molens en door werelderfgoed Beemster. Natuurlijk doet de route ook Purmerend aan.Tevens loopt u door Alkmaar kaasstad en over het beroemde Waagplein. Vergeet onderweg niet van de mooie uitzichten over de weilanden te genieten.

Om 20.00 uur klinkt het startschot in Zuidschermer, in het hart van het Land van Leeghwater. Als het onbewolkt is, wordt u getrakteerd op een prachtige zonsondergang. Langs het parcours zijn vijftien rust- en stempelposten ingericht. Hier staat eten en drinken voor u klaar. De route is gemarkeerd met bordjes. Op diverse plaatsen langs de route zijn vrijwilligers en verkeersregelaars aanwezig om deelnemers veilig te laten oversteken. Bij een tocht van maar liefst 100 kilometer hoort natuurlijk een feestelijk onthaal. In Zuidschermer is een sfeervol finishplein met muziek waar je kunt nagenieten van je eerste ‘100 van Leeghwater’.

Durft u de uitdaging aan? Op www.100vanleeghwater.nl vindt u alle informatie en kunt u zich inschrijven.

Datum:
vrijdag, 3. augustus 2018 – 20:00 tot zaterdag, 4. augustus 2018 – 20:00